فهرست عناوین
- 1 ⁉️ علت های پارس کردن سگ
- 2 ✅ راهکارهایی برای کاهش پارس کردن بیش از حد سگ
- 3 ✅ در اینجا دو روش برای کنترل پارس کردن وجود دارد…
- 4 ✔️ کنترل پارس کردن بیش از حد سگ ها
- 5 ✔️ محافظت، قلمرو، هشدار و ترس
- 6 ✔️ اضطراب تنهایی و پارس اجباری
- 7 ✔️ خستگی و تنهایی
- 8 ✔️ خوشامد و بازی
- 9 ✔️ جلب توجه
- 10 ☑️ راهکارهایی برای جلوگیری از پارس کردن سگ
- 11 ☑️ کارهایی که نباید انجام دهید
- 12 ☑️ روش های جلوگیری از پارس کردن
- 13 ☑️ سایر روش های جلوگیری از پارس کردن
آیا روش های جلوگیری از پارس کردن سگ را می دانید؟
پارس کردن یکی از روش های اصلی ارتباطی میان سگ ها است و میتواند به دلایل مختلفی رخ دهد. برای کسانی که سگ نگه میدارند، مدیریت پارس کردن سگ یکی از مسائل مهم است. در ادامه مقاله به برخی از دلایل پارس کردن سگ ها اشاره میکنیم و راهکارهایی برای کاهش این رفتار ارائه میدهیم.
⁉️ علت های پارس کردن سگ
1. جلب توجه: سگ ها زمان نیاز به چیزی پارس می کنند، مانند بیرون رفتن، بازی یا جلب توجه.
2. هشدار | ترس: برخی از سگ ها با هر صدا یا ورود پارس می کنند این اتفاق در همه رخ می دهد نه فقط در خانه.
3. خوشامد | بازی: سگ ها در هنگام خوشامدگویی به افراد یا حیوانات دیگر پارس می کنند. این پارس های خوشحالی با دم تکان دادن و پرش همراه است.
4. خستگی | تنهایی: سگ ها موجودات اجتماعی هستند. اگر آن ها را به مدت زمان طولانی در حیاط یا خانه تنها بگذارید، بی حوصله و ناراحت شده و از سر ناراحتی پارس می کنند.
5. محافظت | قلمرو: زمانی که یک انسان یا حیوان به ناحیه ای که سگ قلمرو خود می داند وارد می شود، سگ بیش از حد پارس خواهد کرد. با نزدیک شدن تهدید پارس شدیدتر می شود. در این زمان سگ شما هوشیار و خشن می شود.
6. اضطراب تنهایی | پارس اجباری: سگ ها با تنهایی اضطراب تنهایی داشته و پارس می کنند. این پارس علائمی مانند خشن شدن، افسرده شدن و گوشه گیر بودن همراه است. آن ها برای شنیدن صدای خود پارس می کنند. همچنین حرکات تکراری مانند دویدن در حالت چرخشی یا پریدن از روی نرده انجام می دهند.
✅ راهکارهایی برای کاهش پارس کردن بیش از حد سگ
کاهش پارس سگ ها به زمان، تمرین، آموزش و صبر نیاز دارد. این کار یک شبه رخ نمیدهد، اما با تکنیک و زمان مناسب میتوان به نتایج مطلوب رسید. برای کنترل پارس سگ باید نکاتی را در نظر بگیرید:
فریاد کشیدن باعث افزایش پارس کردن او میشود زیرا تصور میکند با او همراهی میکنید بنابراین، قانون اول این است که آرام باشید و فریاد نزنید. اغلب سگ ها نمی دانند زمانی که سرشان فریاد میکشید تا ساکت شوند، چه میخواهید. بنابراین، سعی کنید معنی واژه “ساکت!” را به آنها بیاموزید.
✅ در اینجا دو روش برای کنترل پارس کردن وجود دارد…
زمانی که سگ پارس میکند به آرامی بگویید “ساکت!” صبر کنید تا ساکت شود، حتی اگر مدتی طول بکشد، سپس او را تحسین و نوازش کنید. هرگز به خاطر پارس کردن به سگ جایزه ندهید. زیرا متوجه میشود با سکوت کردن تشویق میشود نه پارس کردن (یک چیز خوشمزه مانند پنیر یا مرغ به او بدهید که به پارس نکردن بیرزد).
1. به سگتان بیاموزید که حرف بزند و سپس برای گفتن “ساکت”، یک سیگنال یا زبان اشاره مانند گذاشتن انگشت اشاره مقابل دهان به نشانه سکوت، او را آرام کنید. این سیگنالها و زبان اشاره را زمانی که آرام است با او تمرین کنید تا زمانی که پارس میکند، حتی اگر به چیزی پارس میکرد، با اشاره شما آرام شود.
2. یک سگ خسته یک سگ آرام است اگر سگتان در تنهایی پارس میکند پیش از بیرون رفتن او را خسته کنید. او را به پیاده روی طولانی ببرید، توپ بازی کنید یا او را به پارک ببرید. این مشکل را نادیده نگیرید زیرا هر چقدر طولانی تر شود رفع آن مشکل تر خواهد شد. پارس کردن آدرنالین سگ را افزایش داده و برایش خوشایند خواهد بود. اجازه دادن به سگ برای پارس کردن به چیزی یا کسی، مانند پستچی، این رفتار را سرانجام خشن میکند. شاید یک روز به مرد پستچی حمله کند. بنابراین باید زودتر این مشکل را حل کنید.
برخی از مشکلات پزشکی مانند نیش زنبور، بیماری مغزی و درد میتوانند پارس سگ را افزایش دهند سگهای پیرتر ممکن است به مشکلات شنوایی دچار شوند و پارس کردن را افزایش دهند. بنابراین بهتر است گهگاه حیوان خود را نزد دامپزشک ببرید تا از سلامت او مطمئن باشید.
اگر سگ شما پارس می کند، غذا نمی خورد و لاغر شده است و به دنبال راهکارهایی برای اینکه چگونه سگ لاغر را چاق کنیم؟ هستید، بهتر است کلیک بر روی لینک رنگی شده این مقاله را بخوانید.
✔️ کنترل پارس کردن بیش از حد سگ ها
پارس کردن بیش از حد سگها میتواند به یک عادت مخرب تبدیل شود. در اینجا برخی از دلایل پارس کردن سگها و روش های کنترل آنها را معرفی میکنیم:
✔️ محافظت، قلمرو، هشدار و ترس
این نوع پارس به دلیل احساس ترس از دست دادن قلمرو یا تهدید افراد ناشی میشود برای مقابله با این نوع پارس، میتوانید دید سگ را کاهش دهید. اگر حیاط نرده دارد، به جای نرده یا حفاظ فلزی از دیوار چوبی بسته استفاده کنید همچنین میتوانید در و پنجره را با روکش تیره بپوشانید.
✔️ اضطراب تنهایی و پارس اجباری
اضطراب تنهایی و پارس اجباری به آسانی برطرف نمیشوند و برای حل این مشکل باید از یک درمانگر متخصص حیوانات کمک بگیرید. اینگونه سگ ها باید در عین تعلیم رفتارهای متناسب، با دارو نیز درمان شوند. اگر قلاده ضد پارس سگ یا پوزه یند برای جلوگیری از پارس سگ را به ناچار نیاز دارید یا دیگر لوازم بهداشتی سگ را احتیاج دارید، بر روی لینک لوازم نگهداری سگ در گرگان کلیک نمایید و آن را در پت شاپ آنلاین گرگان پت خریداری نمایید.
✔️ خستگی و تنهایی
اگر سگ شما در تنهایی بیش از حد پارس میکند، باید او را فعال نگه دارید تا احساس بیحوصلگی نکند. میتوانید سگ را به داخل خانه بیاورید تا هم سروصدای سگ و آزار همسایهها کمتر شود و هم خانهایمنتر. این کار امنتر هم است، زیرا سگ شما در فضای باز ممکن است با خطرات مختلفی مواجه شود.
اما اگر حوصلهاش سر برود در داخل هم پارس میکند. بنابراین اگر زمانی که سر کار هستید سگتان پارس میکند، از کسی بخواهید او را به پیادهروی برده یا حداقل یک ساعت در روز با او بازی کند. انتخاب فعالیتی که سگتان را در طول روز سرگرم کند نیز میتواند مفید باشد.
میتوانید اسباب بازیهای رنگی به شکل غذا در مقابلش قرار دهید تا ساعتها سرگرم شود و سرانجام به خواب برود. سگهایی که تمام شب پارس میکنند باید به درون خانه آورده شوند. سگها در داخل خانه به راحتی به خواب رفته و امنیت خانه را نیز افزایش میدهند. میتوانید دو تا سه روز در هفته او را به مرکز آموزش سگها برده و برخی از رفتارهای سازنده را به او بیاموزید.
✔️ خوشامد و بازی
برای پیشگیری از پارس کردن سگ در هنگام شنیده شدن صدای در یا آمدن مهمان، باید رفتارهای دیگری را به او بیاموزید. یکی از این رفتارها این است که او را به گوشهای ببرید و بگذارید با ورود مهمان در آنجا بماند. بهتر است در را ببیند اما به آن نزدیک نباشد. سگ را به آن گوشه از خانه برده و در آنجا قرار دهید اما در را لمس نکنید. میتوانید با تشویق و جایزه رفتار او را تصحیح کنید. زمانی که سگتان عادت کرد آنجا بایستد میتوانید در را باز کنید.
پس از ماندن سگ و باز کردن در، از کسی بخواهید به خانه وارد شود البته که دفعه اول ممکن است جلو بیاید اما به مرور زمان و با تشویق های بیشتر، یاد میگیرد که با ورود مهمان در جای خود بماند. هرگز برای پارس کردن سگ در خانه به او جایزه ندهید. تا زمانی که پارس کرده و آن را متوقف نمیکند با او تماس چشمی برقرار نکنید.در این صورت با توقف پارس و آغاز توجهتان آن را به منزله تشویق خواهد دید.
✔️ جلب توجه
هرگز در ازای پارس کردن به او جایزه ندهید اگر سگتان آب بخواهد و با پارس کردن به او آب بدهید، به او آموختهاید که با پارس کردن به خواستهاش برسد. یا اینکه برای بیرون رفتن پارس کند. به او آموزش دهید برای بیرون رفتن زنگ آویزان روی در را صدا دهد یا با بینی خود ظرف آب و غذا را لمس کند. بنابراین راههای برقراری ارتباط بدون پارس را به سگ خود بیاموزید.
اگر پارس کرده و ظرفش را خالی ببیند، چند دقیقه صبر کرده، کار دیگری انجام داده و ظرف را پر کنید تا متوجه شود پارس کردن موثر نبوده است. هرگز سر او داد نکشید زیرا این کار را نیز به منزله توجه می بیند. پس باید به کاملا بی توجهی کنید تا دست از پارس بردارد.
☑️ راهکارهایی برای جلوگیری از پارس کردن سگ
پارس کردن بیش از حد سگ ها میتواند به یک مشکل جدی تبدیل شود، اما با استفاده از راهکارهای مناسب میتوانید آن را کنترل کنید. در اینجا روشهایی برای جلوگیری از پارس کردن سگها ارائه شده است:
☑️ کارهایی که نباید انجام دهید
1. تشویق به پارس: هرگز سگ را به پارس کردن به چیزی مانند صدای در یا ورود افراد تشویق نکنید و او را از پارس به افراد منع کنید در این کار جدی باشید.
2. روشهای خطرناک: هرگز برای کنترل پارس به مدت طولانی و همیشه پوزه سگ را نگرفته و رفتارهای این چنینی نشان ندهید. این کار میتواند برای سگ خطرناک باشد.
3. جراحی توقف پارس: بسیاری از افراد روش جراحی توقف پارس سگ را غیرانسانی میدانند. در این روش مقداری از بافت دو طرف حنجره و تارهای صوتی سگ برداشته میشود. این کار ممکن است عواقب نامطلوبی داشته باشد و بر شیوه تنفس سگ تأثیر بگذارد و به درد و مسائل بعدی منجر شود. همچنین سگ ها ممکن است توانایی پارس را بازیابند.
☑️ روش های جلوگیری از پارس کردن
- مشورت با دامپزشک: با دامپزشک سگ در خصوص رفتارهای او مشورت داشته باشید.
- آموزشهای روزانه: هر روز آموزشهای اطاعتپذیری و تحت کنترل بودن را با سگ تمرین کنید.
- حذف علل پارس: در وهله اول سعی کنید هرگونه علتی که میتواند باعث پارس سگ شود را از بین ببرید.
- تنهایی طولانی: سگ را زمان طولانی تنها رها نکنید تا در صورت پارس کردن بتوانید اشتباه بودن رفتارش را به او تذکر دهید.
- کمک گرفتن از مربی: اگر مشکلات پارس سگ شما با این توضیحات رفع نشد، از مربی تربیت سگ بخواهید که به صورت جدی به سگ آموزش دهد.
- رها نکردن در حیاط: اجازه ندهید سگ همیشه در حیاط و یا اطراف منزل رها باشد. این عمل باعث میشود سگ با عوامل پارس بیشتر ارتباط پیدا کند.
- جلب توجه با صدا: سعی کنید در زمان پارس سگ با صدایی مانند کف زدن یا سوت مسیر توجه سگ را از چیزی که باعث پارس کردنش شده است دور سازید.
- بی توجهی به پارس: هرگز برای آرام کردن حیوان فریاد نزنید (مخصوصاً با صدای زیر). این عمل باعث میشود سگ با شما در حالت گفتگو قرار گرفته و بیشتر پارس کند.
- افزایش فعالیت بدنی: زمانی را در طی روز برای ورزش مشخص کنید و فعالیت بدنی سگ را افزایش دهید. زمانی که انرژی سگ تخلیه شود، پارس کردن او نیز کمتر میگردد.
☑️ سایر روش های جلوگیری از پارس کردن
- اجتناب از قلاده های شوک: هرگز به عنوان تنبیه از قلاده های شوک استفاده نکنید. این روش نه تنها دردناک و همراه با نامهربانی است، بلکه بعد از مدتی سگ یاد میگیرد تنها در زمان نبود قلاده پارس کند.
- جایزه ندادن: اگر علت پارس سگ، خواستن چیزی مانند غذا، بازی یا خارج شدن از منزل است، هرگز خواسته او را فراهم نکنید چون در این زمان سگ تصور میکند به علت پارس کردن مورد تشویق قرار گرفته است.
- جلب توجه: هر زمان و در هر شرایطی که سگ پارس کرد با دست زدن، سوت یا هر صدای مشابه نظر سگ را به سمت خود جلب کنید. بلافاصله فرمان “ساکت” را با صدایی آرام بیان کنید و همزمان غذای تشویقی سگ در اختیار سگ قرار دهید. این تمرین را هر روز و در هنگام پارس سگ انجام دهید اما جلسات آموزشی باید کوتاه باشد. اگر در گرگان یا سایر شهرها هستید شما می توانید غذای تشویقی سگ در گرگان را از طریق پت شاپ معتبر و آنلاین گرگان پت سفارش دهید.
- آموزش با اسپری آب: برای سگهای بالغ و بالای یک سال، بعد از پارس ابتدا نام سگ را بیان کنید تا حیوان متوجه شما شود. سپس فرمان “نه” یا “ساکت” را با تحکم ادا کنید. زمانی که بدن سگ در حالت ترس قرار گرفت (دم بین پاها و خم کردن کمر)، با اسپری آبپاش آب را به صورت سگ اسپری کنید.